Heras är Sveriges största leverantör av områdesskydd och passagekontroll. Vi levererar och monterar allt från nätstängsel, panelstängsel och palissader till manuella och motoriserade grindar, vägbommar och elstängsellarm. Vi är idag omkring 100 anställda i Sverige och 1200 i Europa.

På Heras sätter vi säkerheten först och vi står för våra värderingar som är Tillförlitlig, Engagerad och Expert. Genom våra värderingar ska vi nå vårt mål att vara erkända som Europas premiumvarumärke inom områdesskydd.

Administratör, lager och ordermottagare till Heras

Vi på Heras behöver nu utöka med ny personal på vår region i Jönköping. Tjänsten är på heltid och tycker du det är kul med administration, orderhantering, lager och försäljning kan detta vara rätt roll för dig!

Du kommer tillhöra den svenska säljgruppen med 18 säljare och du kommer tillsammans med 2 säljare samt vår regionschef för Jönköping ansvara för att vi når ut och fortsätter expandera inom er region. Din primära roll kommer att vara att ansvara för administration kring våra projekt, projektfakturering, lagerhållning och försäljning. Det är även du som kommer ta emot direkt inkommande förfrågningar av våra kunder på plats och hjälpa dem att hitta den bästa lösningen på de små affärerna. Lagerjustering, lastning och lossning, sammanfattande av projekt, orderregistrering och orderuppföljning är stora delar av din arbetsdag.

Vi letar efter dig som:

Vi söker dig som är en stjärna med administration, tycker det är kul att sälja, har stor ansvarskänsla, har lätt för att lära och är noggrann. Du förstår även att kommunikation och samarbete är viktiga delar i ditt arbete och för att trivas hos oss tror vi att du som söker är positiv, prestigelös, flexibel och vill vara del av en gemenskap.

En viss utbildning är inget krav men vi ser att erfarenhet av att ha arbetat med administrativa uppgifter som en självklarhet för rollen och vi ser det som en fördel för tjänsten om du har arbetat inom en liknande bransch. Har du tidigare arbetat i roller som backoffice, receptionist eller lageransvarig kan det också vara relevant erfarenhet i denna roll. Vi arbetar i affärssystemet Navision och vi ser det därför som ett plus om du redan har kunskap i detta. Att arbeta i Excel och Word ser vi som en självklarhet och du ska vara bekväm i att tala och skriva på engelska. Körkort är också ett krav för tjänsten då resor kan förekomma.

  • Erfarenhet av administration och orderhantering
  • Är självgående och har ett starkt driv
  • Har minst gymnasieutbildning
  • Arbetar strukturerat och använder säljstödsystem och Office-paketet som dagliga verktyg
  • Krav på svenska i tal och skrift och att du behärskar engelska i tal och skrift då vi har engelska som koncernspråk
  • Krav på B körkort
  • Krav på truckkort

Du är förtroendeingivande och engagerad med förmåga att vara lyhörd och skapar därmed goda relationer med våra kunder.

Känns denna roll och Heras som en plats för dig? Läs nedan för att söka idag!

Hur ansöker du?

Via: ansokningar@heras.se
Start: Omgående
Övrigt: Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontakt:

Kjell Ericsson (Regionchef) kjell.eriksson@heras.se 0722-004800

Josefina Wirén (HR Manager) josefina.wiren@heras.se 042-295010