Hur väljer du rätt stängsel?

Att veta vilket stängsel som passar bäst kan vara både komplext och föra med sig många frågor. I denna artikel ska vi titta närmare på de olika säkerhetsstängsel som finns och ge dig de verktyg du behöver för att kunna välja rätt. 

Säkerhetsstängsel för alla tillämpningsområden  

Stängsel används för att avgränsa en yta och är därför grunden för en god säkerhet. Ett bra stängsel gör det svårt för obehöriga personer att få tillträde. Vissa används i första hand för att markera ett område, andra har en mer avskräckande och preventiv funktion och är svåra att klippa eller klättra över, som vårt säkerhetsstängsel Zenith. Heras breda sortiment av stängsel erbjuder företag, myndigheter, skolor, industrier och samhällskritisk infrastruktur en passande lösning för varje specifik situation.

Sortimentet av olika stängsel

Flätverksstängsel 

Dessa flexibla stängsel passar för platser med behov av låg till medelhög säkerhet och kan installeras snabbt och lätt för en massa olika tillämpningsområden. Flätverksstängsel kan fungera väl för att avgränsa ett område, eller som ett extra stängsel, men de är lätta att klippa itu så bör kompletteras med elstängsellarm och/eller taggtråd för extra säkerhet. Vårt flätverksstängsel är ett prisvärt system med ett brett tillämpningsområde.

Palissader

Det finns palissader för alla typer av platser, från industrier och skolor till parkeringsplatser eller områden med behov av hög säkerhet. Palissader är säkra, robusta och mångsidiga samt passar för platser med låg till medelhög risk. Med böjda stolpar eller spetsar högst upp erbjuder det skydd för platser där skyddet ska vara medelhögt till högt.  

Alla palissader från Heras har olika styrka och funktion samt uppfyller alla gällande standarder och regler. På så sätt garanteras säkerheten för människor, material och anläggningar samtidigt som utomhusmiljöerna säkras. 

Grence Heracles är extremt stark och flexibel, Atlas är ett elegant och stilrent staket och Grence Atlas är banbrytande när det gäller miljövänlighet och pris.

Stålnätspaneler

Stålnätspaneler erbjuder medel till hög säkerhet. Vid låga höjder har panelerna inga utsprång och är därför en säker form av skydd, även för barn och djur. På grund av den vertikala designen är det nästan omöjligt att klättra över ett stålnätspaneler. Stålnätspaneler är ett kostnadseffektivt stängsel som erbjuder högsta säkerhet, tillgänglig för alla.

I Pallas kombineras den höga transparensen och mångsidigheten hos flätverksstängsel med en stålnätspanels styrka och utseende. Vårt stängsel Zenith är extremt tryggt och säkert, lättinstallerat och konstruerat för att hålla länge. 

Bullerskydd 

Bullerskydd kan dämpa ljudet med upp till 30 dB och är en lösning för alla som tänker på nuvarande och framtida omgivning. Ljudisoleringen och -absorptionen ger ett kraftig bullerplank som passar i miljöer där vi påverkas av trafik och folkmyller. Den ljuddämpande väggen kombinerar avskildhet och säkerhet då den skapar ett områdesskydd mot obehöriga. Den plana väggytan förhindrar även klättring.

Noise reducer från Heras är ett effektiv bullerplank med höga ljudisolerings- och absorptionsegenskaper som även kan utgöra en stomme för klätterväxter som både förhöjer utseendet och reducerar förekomsten av fint damm och koldioxid. Den minimalistiska designen gör att den kan användas nästan överallt, som t.ex. på smala gårdsplaner, längs motorvägar eller runt utrustning som luftkonditionering osv. 

Vilket säkerhetsstängsel bör du välja?

Många frågor måste ställas innan du kan ta ställning till vilket säkerhetsstängsel du behöver. Behöver du låg, medelhög eller hög säkerhet? Ska stängslet vara avskräckande och förhindra överklättring? Måste det vara miljövänligt? Information om tidigare brott och anläggningens värde är även det något att ha i åtanke eftersom det kan hjälpa dig att välja rätt skyddsnivå.  

Glöm inte att de material som du väljer är en investering. Ett flätverksstängsel kan verka vara en kostnadseffektiv lösning, men skador och reparationer kan innebära en hel del kostnader över tid. Om du väljer rätt material från början får du en kvalitetsprodukt som skyddar i många år.  

Fråga experterna 

Heras, som grundades 1952, är en ledande leverantör av områdesskydd i Europa. Det är företagets historia i kombination med en ständigt pågående utveckling av personalens kunnande som gör att vi kan säga att vi är experter på områdesskydd. Så om du är osäker på vilken typ av säkerhetsstängsel du behöver är det bara att ta kontakt med en av våra experter. Vi hjälper dig gärna med råd och vägledning genom processen.