Vad kan du göra om du får problem med din grind på grund av snö och kyla?

Kalla väderförhållanden och kraftigt snöfall kan i extrema situationer orsaka problem med grindens funktionalitet. Om du upplever problem ska du aldrig försöka reparera den själv. Däremot finns det några enkla åtgärder du kan göra för att förebygga problem som uppkommer pga. snö och kyla.

Testa och rengör fotocellerna

Fotocellen är en infraröd sensor som detekterar rörelser och förhindrar att människor eller föremål kläms när grinden stängs automatiskt. I det ögonblick som sensorn detekterar rörelse under en stängning skickas en signal så att grinden stannar, vänder riktning och öppnas igen. Fotocellen sitter i grinden och om den är täckt med smuts, is eller snö kommer detta att hindra sensorn från att upptäcka rörelse. Genom att försiktigt rengöra fotocellen med en torr trasa då och då kan detta undvikas. För att testa att grinden fungerar korrekt kan ni passera igenom den när grinden stängs för att på så vis se att den infraröda sensorn fungerar.

Försök inte att utföra underhåll själv

Om du är osäker på om grinden fungerar ordentligt ska du aldrig försöka åtgärda det själv. Grinden består av ett elektriskt system med en mängd mekaniska komponenter. Våra tekniker är utbildade för att underhålla er grind på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Med deras erfarenhet och expertis fastställer de att grinden kommer att fungera på ett korrekt och säkert sätt.

Rapportera fel eller skada

Vi finns här för att hjälpa er. Ni rapporterar fel eller skada enkelt via kontaktformuläret på heras.se.

Vi förstår att kontinuiteten är avgörande för er affär. Därför sparar ni tid, pengar och onödiga risker med ett serviceavtal från Heras och kan vara säker på att få en bekymmerfri vardag. Våra servicepaket håller era installerade produkter i toppskick, sparar kostnader på lång sikt samt förlänger installationens livslängd. Dessutom får ni även hjälp snabbare beroende på vilket serviceavtal som passar just ert företag.

Serviceavtal

Vi kontrollerar hela ert områdesskydd förebyggande varje år. Vid behov justerar vi saker eller reparerar mindre defekter. Läs mer om Heras servicelösningar här.