BIT datacenter garanterar kontinuitet tack vare imponerande områdesskydd

Datacentret BIT tar hand om företagens IT- och internetinfrastrukturer. BIT letade efter ett effektivt områdesskydd, så att anläggningen inte kan nås av inkräktare. I samarbete med BIT tillhandahöll Heras en lämplig säkerhetslösning.

Utmaningen

BIT är en internetleverantör för företag med ett eget datacenter i Ede. BIT ger ryggraden i kundernas IT- och internetinfrastruktur, inklusive samlokalisering, internetanslutningar och hanterar hosting. ”Kontinuiteten i våra tjänster är det viktigaste för våra kunder”, säger Robert Korteweg, Datacenter Engineer på BIT. Oavsett vad som händer så måste deras infrastruktur förbli intakt. Frågor som strömförsörjning, kylning och säkerhet spelar en viktig roll i detta. Säkerhet handlar inte bara om att skydda kundernas data utan också om andra saker, såsom nödkraftgeneratorer på plats. Det var därför vi letade efter en expert som kunde göra säkerheten så god för våra fastigheter så att inkräktare inte skulle ha en chans att nå våra byggnader och data. ”

Tillvägagångssättet

BIT själva hade en tydlig bild av säkerhetsbehoven. ”Det fanns redan ett stängsel runt vårt datacenter, men det var för lågt”, förklarar Korteweg. ”Avsikten var att platsens säkerhet skulle fördröja och avskräcka inkräktare. Det är därför vi ville ha ett högre staket och ett ännu högre elstängsel bakom det. Vi ville också länka allt till vårt befintliga larmsystem. Det måste göras ordentligt,” så vi letade efter en solid leverantör med ett etablerat namn på säkerhetsmarknaden. Vårt val blev slutligen Heras. ”

Heras och BIT testade tillsammans datacentrets säkerhetsbehov. Robert Korteweg: ”Heras tittade på situationen på plats. Vi diskuterade sedan tillvägagångssättet för hela projektet. Säkerhetslösningen installerades sedan. Heras återanvände vissa delar av det befintliga stängslet. Allt gick mycket smidigt. Kommunikationen under installationen av säkerhetslösningarna gick också mycket bra. Alla uppmärksammade punkter diskuterades och hanterades omedelbart ”.

“Vi letade efter en stabil aktör med ett etablerat namn på säkerhetsmarknaden. Det var så Heras blev valet.”

– Robert Korteweg, datacenteringenjör, BIT –

Säkerhetslösningen installerades sedan. Heras återanvände vissa delar av det befintliga stängslet. Allt gick mycket smidigt. Kommunikationen under installationen av säkerhetslösningarna gick också mycket bra. Alla uppmärksammade punkter diskuterades och hanterades omedelbart”.

Lösningen

BIT: s datacenter är nu säkert med hjälp av ett två meter högt staket med ett imponerande elstängsel bakom, två och en halv meter högt. Heras installerade också fem skjutgrindar, varav en endast är för fotgängare. “Grindarna har snabba drivenheter, så att vi kan ge våra kunder snabbt tillträde till anläggningen”, säger Robert Korteweg. “Ingen kommer heller in utan att de syns i våra lokaler. Potentiella kunder, kunder och leverantörer måste alltid vara registrerade innan de går in på anläggningen. Detta säkerställer att vi alltid vet vem som finns på vår anläggning. Dessutom är säkerhetssystemet kopplat till vårt larmsystem; rapporter från systemet går direkt till en övervakningscentral”.

Elstängsllarmet gav oss fortfarande några utmaningar efter installationen. Korteweg: “Efter ett tag inträffade funktionsstörningar och orsakade att vårt larmsystem gick på vid fel tillfällen. Heras tog dessa problem på allvar och löste dem på ett adekvat och tillfredställande sätt”.

All data i datacentret och hårdvaran på BIT-anläggningen är numera helt säkra. “Vid första anblick, direkt när du ser vårt datacenter är säkerhetsinstallationerna imponerande,” säger Korteweg. Det är av stort värde för oss. Det avvisar inte bara inkräktare, det visar också våra kunder att vi tar kontinuiteten och säkerheten i deras data och verksamhet på allvar. På detta sätt bidrar anläggningens säkerhet direkt till vårt löfte om oavbruten service till våra kunder.

Results

Ett högt staket som en avgränsning och ett elstängsel för att motverka inkräktare ger en effektiv första säkerhetslinje för anläggningen. Genom kontrollerat tillträde vet BIT alltid vem som finns på platsen. Om någon oönskad kommer in på anläggningen? Då skickas ett meddelande omedelbart via länken mellan säkerhetsinstallationen och larmsystemet.

Information och råd

Behöver du råd och support för ert områdesskydd? Be om en kostnadsfri konsultation med en av våra experter.