BIT datacenter garanterar kontinuitet tack vare imponerande områdesskydd

Utmaningen

BIT är en internetleverantör för företag med ett eget datacenter i Ede. BIT ger ryggraden i kundernas IT- och internetinfrastruktur, inklusive samlokalisering, internetanslutningar och hanterar hosting.

”Kontinuiteten i våra tjänster är det viktigaste för våra kunder”, säger Robert Korteweg, Datacenter Engineer på BIT. Oavsett vad som händer så måste deras infrastruktur förbli intakt. Frågor som strömförsörjning, kylning och säkerhet spelar en viktig roll i detta. Säkerhet handlar inte bara om att skydda kundernas data utan också om andra saker, såsom nödkraftgeneratorer på plats. Det var därför vi letade efter en expert som kunde göra säkerheten så god för våra fastigheter så att inkräktare inte skulle ha en chans att nå våra byggnader och data. ”

Tillvägagångssättet

BIT själva hade en tydlig bild av säkerhetsbehoven. ”Det fanns redan ett stängsel runt vårt datacenter, men det var för lågt”, förklarar Korteweg. ”Avsikten var att platsens säkerhet skulle fördröja och avskräcka inkräktare. Det är därför vi ville ha ett högre staket och ett ännu högre elstängsel bakom det. Vi ville också länka allt till vårt befintliga larmsystem. Det måste göras ordentligt,” så vi letade efter en solid leverantör med ett etablerat namn på säkerhetsmarknaden. Vårt val blev slutligen Heras. ”

Heras och BIT testade tillsammans datacentrets säkerhetsbehov. Robert Korteweg: ”Heras tittade på situationen på plats. Vi diskuterade sedan tillvägagångssättet för hela projektet. Säkerhetslösningen installerades sedan. Heras återanvände vissa delar av det befintliga stängslet. Allt gick mycket smidigt. Kommunikationen under installationen av säkerhetslösningarna gick också mycket bra. Alla uppmärksammade punkter diskuterades och hanterades omedelbart ”.

Behöver du hjälp med att bygga ditt områdesskydd? Registrera dig för en kostnadsfri konsultation med en av våra experter.