Team Jumbo-Visma behåller fokus på toppidrott med rätt områdesskydd

Team Jumbo-Vismas nya Service Course i Den Bosch rymmer alla cyklar, vagnar och utrustning som lagets toppcyklister behöver för att vara bland världens bästa. Heras hjälpte det nederländska toppidrottslaget att skydda och säkra sina lokaler samtidigt som en öppen atmosfär bevarades. 

Heras säkrade Team Jumbo-Vismas lokaler med en 18 meter lång skjutgrind,  bommar, hållbart tillverkade stängsel och slaggrindar. Tack vare dessa kan de välkomna besökare, uppfylla försäkringskraven och hindra obehöriga från att ta sig in.   

Utmaning 

Team Jumbo-Visma är ett nederländskt toppidrottslag med ett cykel- och skridskoteam på proffsnivå. Både cyklister och skridskoåkare presterar på elitnivå och tävlar om de mest åtråvärda priserna. Sedan november 2021 ligger lagets huvudkontor, det så kallade Service Course,i en ny byggnad i Den Bosch. ”Vi är extremt stolta över det,” säger Richard Plugge, General Manager på Team-Jumbo Visma. ”Vi har ett vackert kontor som vi arbetar på och en underbar miljö där vi kan ta emot fans och besökare. Den viktigaste delen på Service Course är stallet och verkstaden. Där jobbar vi ständigt på våra idrottsmäns mer än 250 cyklar. Vi förvarar också alla våra vagnar och annat materiel här i väntan på nästa lopp.”  

Alla dessa cyklar, vagnar och materiel är tillsammans ovärderliga. ”De är så klart dyra, men för oss ligger värdet mer på det idrottsliga planet: utan alla dessa saker kan inte våra idrottsmän prestera,” säger Plugge. ”Därför är det mycket viktigt att alla våra resurser är säkra och skyddade och att inga obehöriga kan få tillträde till dem. A och O för detta är en god säkerhet på vår anläggning.”  

Tillvägagångssätt 

För att kunna bygga avdelningen i Den Bosch sökte Team Jumbo-Visma efter alla sorters partners som kunde hjälpa dem. ”För den utvändiga säkerheten vände vi oss till Heras,” säger Marcel Kruithof, Manager Service Course på Team Jumbo-Visma. ”Tillsammans gick vi noga igenom våra önskemål under några möten. Det var viktigt för oss att allt blev så säkert som möjligt, men att vi fortfarande kunde fortsätta med vårt arbete. Vi ville också att byggnadens framsida skulle vara öppen så att fans och besökare skulle känna sig välkomna.”  

Ett annan viktig sak för Team Jumbo-Visma var att säkra fem stora garagevikportar in till verkstaden. Kruithof: ”Dessa portar ger direkt tillträde till vår verkstad och därför kan vi inte låta människor bara kliva på in där. Men samtidigt vill man ju att verkstaden ska vara lättillgänglig för alla anställda. Därför var Heras tvungna att hitta en lösning på detta.” 

Tillsammans med inblandade parter sökte Heras efter det bästa sättet att säkra platsen. ”Försäkringsgivaren satte upp alla möjliga strikta krav för områdets säkerhet,” fortsätter Kruithof. ”Helst hade de velat ha ett meterhögt stängsel runt anläggningen, men då skulle vi mista lite av den öppenhet vi strävade efter. Som tur var hade Heras full koll på alla försäkringskrav så de visste exakt hur de skulle uppfylla både våra önskningar och tillfredsställa försäkringsgivaren på en och samma gång. Detta ledde snabbt till en konkret säkerhetsplan.” 

Lösning 

Team Jumbo-Visma-anläggningen har nu försetts med slaggrindar, bommar och hållbart tillverkade låga stängsel på besökssidan. En enda skjutgrind med fri passage på cirka 18 meter skyddar garagevippdörrarna. Inne i verkstaden finns även inre skydd. ”Det tog ett tag innan skjutgrinden kom,” förklarar Managing Director Plugge. ”Heras sa att detta är den längsta skjutdörr som de levererar och att den kom ända från Frankrike. Nu har vi en imponerande grind som hindrar obehöriga personer från att komma in i vår viktiga verkstad och på vårt lager. 

Både Plugge och Manager Service Course Kruithof är positiva till samarbete med Heras. ”Vi är mycket nöjda med att ha Heras som partner,” säger Kruithof. ”Kommunikationen är trevlig och vårt materiel säkert, vilket ju är vad allt handlade om. Vi kommer även i fortsättningen att prata med Heras. Nu när vi har arbetat här ett tag visar det sig till exempel att de anställda väljer andra gångvägar från bilparkeringen än dem som är utsatta på ritningen. Därför föreslog Heras att vi skulle anlägga nya gångvägar så att det skulle bli lättare för våra mekaniker att gå till verkstaden. 

Managing Director Richard Plugge tillägger: ”Vi är experter på cykling och skridskoåkning och strävar efter topprestationer varje dag,” säger han. ”Vi måste kunna vara helt koncentrerade på det. Därför föredrar vi att arbeta med partners som också de har en toppidrottsmentalitet och som ser till att vi kan fokusera på idrotten. Heras är en sådan partner. De har visat att de är experter på områdesskydd. Det finns ingen bättre partner när det gäller säkerhet.”

”Heras har visat att de är experter på områdesskydd. Det finns ingen bättre partner när det gäller säkerhet.” 

– Richard Plugge, Managing Director, Team Jumbo-Visma 

Information och råd

Behöver du råd och support för ert områdesskydd? Be om en kostnadsfri konsultation med en av våra experter.