Heras Danmark tillsätter sin första landschef

Nordenchefen Henrik Otterstedt lämnar nu över taktpinnen i Danmark till Morten Erikstrup som blir den första landschefen i vårt södra grannland. Med över 20 års erfarenhet av ledarskap och försäljning kommer han att bidra till att stärka företagets övergripande varumärkesposition.

– Morten besitter de egenskaper som krävs för att säkerställa fortsatt utveckling och expandering för Heras i Danmark, säger Henrik Otterstedt, Nordenchef på Heras.

I strävan att förverkliga företagets fulla potential och stärka varumärket har Heras anställt Morten Erikstrup som Danmarks första landschef. Morten Erikstrup kommer senast från rollen som säljdirektör på Spæncom A/S och tillträder sin nya roll den 1 mars. Han kommer att vara ansvarig för Heras verksamhet i Danmark, vilket inkluderar dotterbolagen Moosdorf Hegn A/S, Stentoft Hegn A/S och SER Hegn A/S.

– Morten var ett självklart val för denna roll. Hans ledarskapsvärderingar stämmer helt överens med företagets värderingar. Samtidigt har Morten vad som krävs för att leda Heras och våra medarbetare i rätt riktning, och han kommer att vara en värdefull tillgång i vårt uppdrag att behålla positionen som den största branschaktören i Danmark, säger Henrik Otterstedt, Nordenchef på Heras.

Med en gedigen bakgrund inom bygg- och byggmaterialbranschen har Morten Erikstrup stor erfarenhet och kunskap, både när det kommer till branschen och Heras kundsegment.

– Jag är väldigt tacksam för det förtroende Heras har gett mig. Jag ser fram emot att axla ett större ansvar och bidra till fler delar av värdekedjan med hjälp av mina kompetenser. Dagens samhälle kräver högre nivåer av säkerhet, vilket skapar stor potential – och jag ser Heras Danmark som en betydande aktör i framtiden, säger Morten Erikstrup och fortsätter:

– Jag strävar efter att vara en ledare som skapar en arbetsplats att trivas på. Vi vet att det kommer att finnas stor konkurrens om talangerna inom branschen i framtiden, så att skapa en bra arbetskultur är dessutom en viktig konkurrensfördel.

Precis som för verksamheten i Sverige är hållbarhet högt upp på agendan för Heras i Danmark. Något den nya landschefen strävar efter att upprätthålla och utveckla.

– Vi måste lämna en värld vi kan vara stolta över. Alla vill prata om hållbarhet, men vi måste agera. Jag tror att vi måste dokumentera vad vi vill och vad exakt vi gör. Vi måste sätta ambitiösa mål och vara medvetna om vårt sociala ansvar. Det får inte bara vara tomma ord. Vi måste våga ställa krav och mötas av krav, och Heras har styrkan och positionen att leverera detta, avslutar Morten Erikstrup.