Trenden går mot att allt fler ser över sin säkerhet: Experten på områdesskydd expanderar med ny filial i Dalarna

Den 1 november införde Polismyndigheten totalt väskförbud på större evenemang i landet. Samtidigt ser allt fler företag, kommuner och myndigheter över säkerheten kring sina verksamheter.

Detta är något som en av Sveriges största aktörer inom områdesskydd, Heras, märker av – och som en följd av det öppnar de nu en ny filial i Borlänge.

Etableringen i Borlänge är något Heras har funderat på en längre tid. Den avgörande faktorn var att de lyckades anställa en ny medarbetare med lokalkännedom i Dalarna, som var intresserad av att utveckla verksamheten i regionen.

– Denna etablering gör att vi kommer närmare flera av våra kunder, samtidigt som vi ser stora möjligheter att växa vidare i Dalarna, säger Andreas Gylling, regionchef i Mellansverige med utgångspunkt från Askersund.

Hittills går satsningen bra och Heras märker en stor efterfrågan i området, inte minst bland befintliga kunder, som nu gynnas både tidsmässigt och ekonomiskt.

– Vi har sedan tidigare flera pågående projekt i Dalarna, vilket fram till nu har inneburit en lång restid från det närmsta kontoret i Askersund. Därför kändes det självklart att vi skulle etablera oss där, när en medarbetare med stor förankring i området bestämde sig för att börja arbeta hos oss.

Det nya kontoret består av en säljare och två montörer, som backas upp av regionchef Andreas Gylling. Men ambitionen är att bli större.

– Vi är helt klart på jakt efter en fastighet som vi kan växa i. Till att börja med kikar vi på att stärka vår serviceavdelning med en tekniker och sedan kan det mycket väl bli fler. Vi ser en stor potential i det här distriktet, säger Andreas Gylling.

Från det svenska huvudkontorets horisont ligger etableringen i Borlänge helt i linje med bolagets framtidsplaner. Borlänge blir Heras åttonde kontor i Sverige.

– Detta är ytterligare ett steg i vår strategi att öka vår geografiska närvaro. Genom fler lokala kontor kommer vi inte bara närmare våra kunder, utan möjliggör också företagets målsättning om att fortsätta expansionen i Sverige och Norden, avslutar Heras Nordenchef Henrik Otterstedt.