Glädjepridande montören Linus: Alla dagar är bra dagar!

Sedan mars i år har montören Linus Kilman arbetat på Heras. Innan dess var han hos en branschkollega. Det var efter ett spontant samtal med en montör på Heras som Linus fick veta att företaget sökte fler anställda på den posten. Där och då tog Linus beslutet att testa något nytt, vilket han känner sig väldigt nöjd med idag.

– Det är en oerhört familjär stämning på Heras. Alla är delaktiga, och det märks att det här gänget tycker om att arbeta tillsammans, konstaterar Linus.

– Alla dagar är bra dagar!

Så inleder Linus Kilman intervjusamtalet – och genast framgår det vilken positiv montör Heras har rekryterat. Linus har jobbat 12 år i branschen. Senast kommer han ifrån en branschkollega, som han var med från start och byggde upp. Att han bytte företag var ett beslut som togs efter ett samtal med Jack Bjermarker, som numera är Linus montörkollega.

– Jag stötte på Jack i ett köpcenter, och berättade att jag var lite trött på mitt dåvarande jobb. Jag kände att jag behövde testa något nytt. ”Men du, kom till oss då!” sa han till mig, varpå jag tänkte att ”det kanske inte är en dum idé…” Och det var det verkligen inte, så här med facit i hand, berättar Linus.

Anställningen på Heras inleddes i mars i år, och till en början var Linus föräldraledig två dagar i veckan med sin son. Nu efter semestern har han börjat på heltid.

– Det känns superkul att vara i gång på riktigt. Vi har massor av olika projekt på gång just nu i Göteborgsregionen. Ett av dem har högsta säkerhetsklassning, vilket är extra spännande enligt mig. Det är alltid roligt med större projekt, där vi är på plats under några veckor, säger Linus.

På arbetsplatsen är Linus inte bara en montör med lång erfarenhet i branschen, han är också en glädjespridare som bidrar med härlig stämning i arbetsgruppen.

– Jag är väldigt seriös när det gäller jobbet, men planerar man bra och jobbar effektivt så tycker jag helt klart att man kan addera glädje och humor i jobbet. Resultatet av det blir en riktigt bra arbetsplats, säger Linus.

På frågan om hur han trivs hittills på Heras, svarar Linus enbart i positiva ordalag.

– Det är en oerhört familjär stämning i arbetslaget, på ett sätt som jag inte har upplevt tidigare. På Heras är alla delaktiga, och det märks att det här gänget tycker om att arbeta tillsammans.

När man ska jobba i ur och skur är det viktigt att hålla humöret uppe, vilket är något som Linus gärna bidrar till genom roliga kommentarer.

– När jag var yngre fick jag diplom som ”skolans komiker”. Det vill jag helt klart att folk ska veta, skrattar han.