Huvudmeny
Snabblänkar
Stäng

Godkänd industrigrind, eller inte?

Prestandadeklarationen är ett komplement till CE-märkningen. Är fastighetens nya industrigrind godkänd, säker att använda och uppfyller gällande lagkrav?

CE-märkning finns nästan överallt, för allas vår egen säkerhet. Varje marknad och typ av produkt har sina egna typer av säkerhetsaspekter, för grindar handlar det främst om att undvika skador då vi passerar, skada på fordon, krosskador eller ännu mer olyckligt – dödsfall.

På samma vis som att det är en självklarhet att arbetsgivare tillhandahåller säkra maskiner och arbetsverktyg åt sina anställda, att en fastighetsägare eller ett företag som bedriver en verksamhet inte godkänner hälsofarliga inslag i lokalen, är det av samma skäl av yttersta vikt att tillträde till fastigheten är säker. Både för både dem som på daglig basis kommer och går, men även för besökare. En besökare är troligen inte medveten om en automatisk infartsgrind, i samma utsträckning som personer som dagligen vistas på fastigheten. Vad händer om erforderliga säkerhetsfunktioner inte är kvalitetstestade och felar, eller ännu värre saknas?

Glöm inte att efterfråga Prestandadeklaration vid anbudsförfrågan av industrigrind. Detta nyckeldokument fungerar som ett komplement till CE-märkningen och skall levereras med industrigrinden.

Läs mer på Boverkets webbplats.