Hur minskar du vinterns påfrestningar på din grind?

När vintern sätter in är det avgörande för fastighetsägare att säkerställa att deras grindar klarar de kalla förhållandena. Vi erbjuder expertservice och underhåll för att hålla dina grindar i optimalt skick under vintermånaderna.

Vilka förebyggande åtgärder kan du göra för att undvika vinterproblem?

Avlägsna snö

Under vintern när snön faller kan din grind bli täckt och blockerad vilket kan medföra att det blir svårt att öppna och stänga grinden smidigt. Dessutom kan snön frysa och bilda is, vilket gör det ännu svårare att få grinden att röra sig fritt. Om snö ansamlas på och runt grinden kan dess vikt påverka konstruktionen och  stabiliteten. Det är inte ovanligt att grindar skadas eller att grindstolpar förskjuts på grund av snötyngd. Regelbunden borttagning av snö och övervakning av grinden är viktigt för att undvika skador och onödiga kostnader.

Rengör fotocellen for optimal sensorprestanda

Fotocellen är en infraröd sensor som detekterar rörelser och förhindrar att människor eller föremål kläms när grinden stängs automatiskt. I det ögonblick som sensorn detekterar rörelse under en stängning skickas en signal så att grinden stannar, vänder riktning och öppnas igen. Fotocellen sitter i grinden och om den är täckt med smuts, is eller snö kommer detta att hindra sensorn från att upptäcka rörelse. Genom att försiktigt rengöra fotocellen med en torr trasa då och då kan detta undvikas. För att testa att grinden fungerar korrekt kan ni passera igenom den när grinden stängs för att på så vis se att den infraröda sensorn fungerar.

Regelbundet underhåll för att motverka skador

Kyla och frost kan påverka grindens olika komponenter. Regelbunden smörjning och underhåll av rörliga delar är nödvändigt för att förhindra frysningsproblem och säkerställa optimal funktion.

Försök inte att utföra underhåll själv

Om du är osäker på om grinden fungerar ordentligt ska du aldrig försöka åtgärda det själv. Grinden består av ett elektriskt system med en mängd mekaniska komponenter.

En grundlig inspektion av din grind av en professionell tekniker är det första steget för att förbereda den för vintern. Genom att identifiera potentiella problem i förväg kan du undvika oväntade driftstopp och kostsamma reparationer. Teknikern kan bedöma grindens mekaniska delar och elektronik för att säkerställa optimal funktion. Service och underhåll kan vara viktigt för att säkerställa att en maskin fungerar korrekt över tid och för att upptäcka och åtgärda eventuella slitage eller problem.

Våra tekniker är utbildade för att underhålla er grind på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Med deras erfarenhet och expertis fastställer de att grinden kommer att fungera på ett korrekt och säkert sätt.

Varför välja Heras för grindservice?

Professionell inspektion av erfarna tekniker: En noggrann inspektion av våra professionella tekniker säkerställer att din grind är redo för vintern. Vi identifierar och åtgärdar potentiella problem i förväg för att undvika oplanerade driftstopp och dyra reparationer.

Serviceavtal för bekymmersfri vardag: Spar tid, pengar och minska riskerna med våra skräddarsydda serviceavtal. Kontinuerlig kontroll och underhåll förlänger livslängden på din installation och ger en trygg och bekymmersfri vardag.

Snabb felanmälan via formulär eller telefon: Behöver du hjälp? Anmäl fel eller servicebehov smidigt genom vårt formulär eller ring oss på 0770 – 50 60 50.

Teckna serviceavtal

Vi förstår att kontinuiteten är avgörande för er affär. Därför sparar ni tid, pengar och onödiga risker med ett serviceavtal från Heras Läs mer om våra servicepaket här.