Heras förvärvar danska stängsel- och säkerhetsspecialisten SER Hegn

Heras förvärvar danska stängsel- och säkerhetsspecialisten SER Hegn för att bli ledande aktör för områdesskydd i Norden.

Heras Group har kommit överens om att förvärva dansk specialist inom områdesskydd – SER Hegn. Med detta växer Heras nuvarande nordiska verksamhet i Sverige och Norge med marknaden i Danmark, vilket ger gruppen en betydande marknadsandel i regionen. Med förvärvet av SER Hegn kommer Heras att bli den ledande leverantören av områdesskydd i Norden.

Den europeiska aktören Heras och danska SER Hegn har ett långvarigt förhållande och Heras levererar redan idag mycket av SER Hegns produkter och material. Sammanslagningen av de två företagen kommer att skapa goda förutsättningar för tillväxt och effektivitetsförbättringar på båda sidor.

”Vi är mycket imponerade av medarbetarna på SER Hegn, dess försäljnings-, installations- och serviceorganisation i Danmark, som har visat sin styrka under flera år. Att föra samman verksamheterna ger oss en tydlig ledande position i Norden och skapar en stark bas för ytterligare tillväxt”, säger VD Heras Group.

Den danska verksamheten för SER Hegn: SER Hegn A / S, Moosdorf A / S, Stentoft Hegn A/S och SER Hegn Øst ApS med den nuvarande Heras-verksamheten i Sverige och Norge kommer att ge Heras en betydande position i Norden. Integration av Heras Nordic kommer att ledas av nuvarande VD, SER Hegn, Henrik Hallenberg Rasmussen.

”Redan idag har vi en betydande närvaro i Danmark med SER Hegn och i Sverige och Norge med Heras. Nu vill vi förbättra våra affärer och växa ytterligare på de nordiska marknaderna. Vi vill utöka vår professionella kompetens och se till att vi levererar den stora och konsekventa kundupplevelsen”, säger Henrik Hallenberg Rasmussen, VD, SER Hegn.