Maria Mäki ny HR-chef på Heras

Nyligen tillträdde Maria Mäki som HR-chef för Heras AB med ansvar över organisationens verksamhet i Norden. Maria besitter erfarenheter från ett flertal roller och branscher och kommer senast från rollen som HR-partner på Prenad, dotterbolag till Bravida.

 Maria Mäki tillträde sin nya roll som HR-chef för Heras AB i november 2022. Rollen innebär ansvar över samtliga HR-processer för de regionala kontoren i Sverige, Norge och Danmark med närmare 200 anställda.

– Vi är väldigt glada över att ha fått välkomna Maria Mäki till Heras. I vår verksamhet är medarbetarna avgörande för vår fortsatta utveckling och framgång. Därför är det viktigt för oss att HR-frågor involveras i verksamhetens samtliga delar och processer. Maria har den kompetens och det engagemang som krävs för att skapa förutsättningar och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare, säger Henrik Otterstedt, Nordenchef Heras.

Maria Mäki har bred erfarenhet från HR-roller inom bland annat bilindustrin och installationsbranschen och kommer närmast från tjänsten som HR-partner på Prenad. Enligt Maria är nyckeln till ett framgångsrikt HR-arbete att HR-frågor ses som en naturlig del i verksamhetens alla delar, oavsett om det handlar om organisationsförändringar eller ledarskap – men även i affären.

– Heras är ett företag som har insett värdet av HR och vad det kan bidra med till affären, men även hur pass viktigt HR-arbetet är för verksamheten i stort. Jag får möjligheten att vara med och bidra med min kompetens tidigt i olika beslutsprocesser, vilket gör att jag kan skapa de förutsättningar som krävs för att driva både verksamheten och medarbetarna framåt på bästa sätt, säger Maria Mäki och avslutar:

– Jag har en stark, positiv känsla inför min nya roll och ser fram emot att fortsätta den här resan tillsammans med alla nya kollegor på Heras.